• nl
  • en
  • de
  • es
  • it
  • nb

Menu

Over TQC

TQC ontwerpt en produceert veld meetinstrumenten en lab-apparatuur voor het testen van verf en coatings en oppervlaktebehandeling. TQC producten staan bekend om hun innovatieve en ergonomische eigenschappen en gebruiksvriendelijkheid. De productie faciliteit staat in Capelle aan den IJssel. Om ons programma compleet te houden werken wij over de gehele wereld nauw samen met gerenommeerde fabrikanten.

Het belangrijkste speelveld van TQC zijn de verf en coatings gerelateerde markten. Daar ligt de kracht en de kennis, die overigens graag wordt gedeeld. TQC is een actief lid van ISO, NEN, DIN en ASTM. De heer Nico Frankhuizen bijvoorbeeld is voorzitter van de Nederlandse ISO – “Verf en Vernissen Groep’ (NEN).

Met het hoofdkantoor in Nederland, kantoren in de VS, UK, Duitsland, Italië en Noorwegen, en een sterk toegewijd netwerk van distributeurs in alle belangrijke gebieden van de wereld is TQC in staat om snel te reageren op vragen uit de markt.

TQC B.V.
Molenbaan 19
2908LL Capelle aan den IJssel
Tel: +31 (0) 10 – 7900 100
Fax: +31 (0) 10 – 7900 129
E-mail: info@tqc.eu

KWALITEIT

In onze zakelijke activiteiten, waarin kwaliteit het sleutelwoord is voor onze klanten, hebben we besloten onze organisatie te certificeren conform de ISO 9001 normen van “Det Norske Veritas”. Onze efficiënte organisatie levert en onderhoudt volgens goed gestructureerde procedures producten van hoge kwaliteit en stelt de wens van klanten altijd op de eerste plaats.

TQC is lid van

ISO TC 35 “PAINT AND VARNISHES”
 

Automatisch bij deelname aan de NEN en DIN commissie heeft TQC ook deelname aan deze ISO commissie. De commissie houdt zich op mondiaal vlak bezig met invoering en harmonisatie van standaarden.

Vertegenwoordiging binnen de commissie vindt plaats door  Nico Frankhuizen. Het werkgebied van deze commissie bestrijkt alle normen relevant voor de verf verwerkende industrie.

 
ISO TC 35 “PAINT AND VARNISHES”
 

Automatisch bij deelname aan de NEN en DIN commissie heeft TQC ook deelname aan deze ISO commissie. De commissie houdt zich op mondiaal vlak bezig met invoering en harmonisatie van standaarden.

Vertegenwoordiging binnen de commissie vindt plaats door  Nico Frankhuizen. Het werkgebied van deze commissie bestrijkt alle normen relevant voor de verf verwerkende industrie.

 
NEN NC 342.035 “Verfwaren”
 

Sinds 2008 neemt TQC actief deel aan de NEN commissie voor verfwaren. TQC wordt hierin vertegenwoordigd door Nico Frankhuizen als voorzitter van deze norm commissie. De commissie heeft onderstaand werkgebied: Normalisatie op het gebied van verven, vernissen en aanverwante materialen met inbegrip van grondstoffen.

  • Terminologie
  • Testmethoden en specificaties voor bindmiddelen, pigmenten, oplosmiddelen, hulp- en vulstoffen
  • Testmethoden voor kant en klare verven, in vloeibare of poedervorm en voor de droge verffilm
  • Testmethoden, specificatie- en beoordelingscriteria voor staaloppervlakken vóór de applicatie van verf;
  • Bescherming van stalen constructies door verfsystemen
 
Bond voor Materialenkennis
 

De Bond voor Materialenkennis is een netwerk van experts op het gebied van materiaaltechnologie. De leden zijn onderzoekers en technici bij universiteiten, onderzoeksinstituten en de industrie.

Doel is om kennis van de verwerking en toepassing van materialen te verspreiden, binnen en buiten het materialenveld.

 
 

Door de deelname aan de NEN en DIN commissie heeft TQC ook automatisch deelname aan deze Europese commissie. Waar ISO zich op mondiaal vlak inzet, beperkt CEN zich tot een plaatselijk werkvlak.

Hiermee oog houdend voor unieke regelgevingen zoals ze in Europe voorkomen. TQC wordt binnen de commissie vertegenwoordigd door Nico Frankhuizen.

 
Stichting Kleurenvisie
 

Stichting Kleurenvisie is een netwerk van organisaties, professionals en mensen met een passie voor kleur, die zich ieder op hun wijze met het kleurvraagstuk bezighouden, zowel nationaal als internationaal.

De stichting, meer dan vijftig jaar geleden ontstaan als Nederlandse Vereniging voor Kleurenstudie (NVvK), is een onafhankelijke partij die zich sterk maakt voor inspirerend en professioneel gebruik van kleur.

 
De Vereniging Toeleveranciers Oppervlakte behandelende Industrie
 

De Vereniging Toeleveranciers Oppervlakte behandelende industrie stelt zich ten doel de belangenbehartiging voor de toekomstige leden ter hand te nemen. Naast belangenbehartiging staat ondersteuning van de achterban en het delen van kennis hoog op de prioriteitenlijst. De vereniging is een goed netwerkpunt. Het secretariaat van de VTO zal gevoerd worden door de VOM.

Met de oprichting van de Vereniging Toeleveranciers Oppervlakte behandelende industrie, wil de VTO zorg dragen voor:
–  Meer duidelijkheid naar de markt
–  Eenduidigheid naar buiten treden
–  Kennisbundeling voor de VOM
–  Intermediair tussen andere partijen
–  Het vormen van een netwerk

 
DIN NA 002-00-07 “ALLGEMEINE PRÜFVERFAHREN FÜR BESCHICHTUNGSSTOFFE UND BESCHICHTUNGEN“
 

Sinds 2006 neemt TQC actief deel aan deze commissie. Binnen de commissie wordt TQC vertegenwoordigd door Nico Frankhuizen van TQC GmbH. De commissie bestrijkt een vergelijkbaar werkgebied als de NEN NC 342.035.

De DIN commissie is een van de actiefste commissies op het gebied van verfsystemen. Niet alleen producenten van verfsystemen maar ook de Duitse auto industrie is in deze commissie vertegenwoordigd.